Nieuws

Hoe weet je dat een verhuurder geen oplichter is?
Een vakantiewoning direct van de eigenaar huren is meestal het voordeligst, maar kan ook onzeker zijn. Je betaalt altijd vooraf, maar hoe weet je dat het beloofde vakantiehuis echt voor jou beschikbaar is? Hierbij een aantal tips.
1. Kijk op de website van de verhuurder.
Als de verhuurder een eigen website of Facebookpagina heeft, bekijk die dan goed. Zoek vooral naar details (foto’s of beschrijvingen) die duidelijk maken dat deze woning echt wordt aangeboden. Zoek ook naar informatie over de verhuurder. Als die zichzelf met naam, foto en een persoonlijk verhaaltje presenteert, is dat een goed teken. Hetzelfde geldt voor updates die een verhuurder plaatst: hieruit blijkt vaak heel duidelijk dat een woning daadwerkelijk wordt verhuurd.
2. Zoek de woning elders op internet
Vaak worden vakantiewoningen op meer plekken aangeboden. Als de woning ook op Airbnb staat, kun je kijken of de aanbieder dezelfde persoon is. Op Google en Facebook kun je naar reviews zoeken. Vijf sterren zegt niet alles, kijk vooral of de reviews zijn geschreven door echte gasten die werkelijk iets over de woning of de verhuurder vertellen. Als de woning nergens te vinden is, moet je op zoek naar andere zekerheden.
3. Stel lastige, praktische vragen
Dit is een heel belangrijke tip. Oplichters houden niet van specifieke vragen, die willen dat je zo snel mogelijk betaalt. Vraag of dingen aanwezig zijn in het huisje en of bepaalde activiteiten mogelijk zijn. Als het antwoord een keer ‘nee’ is of ‘dat hangt ervan af’, dan is dat een goed teken. Oplichters zullen alles altijd perfect voorspiegelen en het makkelijkste antwoord geven. Als een verhuurder ongeduldig wordt, dan is het foute boel.
4. Bekijk het contract goed
Niet alle bonafide verhuurders werken met contracten, maar als ze dat wel doen, dan kun je daaruit een hoop informatie halen. Is dit contract echt geschreven voor dit specifieke vakantiehuis? Staan er details in die een oplichter niet zou kunnen bedenken?
5. Bel met elkaar
Een telefoongesprek kan heel verhelderend zijn. Je merkt meteen of de verhuurder je echt een vakantiewoning aanbiedt of dat hij je alleen maar geld afhandig wil maken. Twijfel je nog, stel dan persoonlijke vragen als ‘hoe ben je in het bezit gekomen van deze woning?’ of ‘waarom heb je voor deze plek gekozen?’. Echte verhuurders hebben hier vaak een heel specifiek verhaal bij, oplichters zullen iets algemeens verzinnen. En belangrijker: oplichters hebben helemaal geen zin in een telefoongesprek, vanwege de kans dat ze dan ontmaskerd worden.
6. Spreek je twijfel uit
Twijfel je toch nog? Zeg dat dan gewoon. Oplichters zullen geïrriteerd raken, bonafide verhuurders zullen best begrijpen dat jij niet zomaar honderden euro’s betaalt aan een onbekende. Zij willen ook graag met je meedenken wat je nodig hebt om je argwaan weg te nemen. Je kunt vragen of ze een specifieke foto willen maken, bijvoorbeeld van de inhoud van de servieskast of een foto van de achterkant van het huis. Of misschien zelfs een live videorondleiding!
7. Houd contact
Als je langere tijd van tevoren boekt, doe je meestal eerst een aanbetaling en betaal je het restbedrag een paar weken voor aankomst. In de tussentijd kun je contact houden. Een mail of appje sturen of nog een keer bellen. Een oplichter die al tevreden is met de aanbetaling zal misschien niet eens reageren. Je bent dan wel belazerd, maar dan kun je jezelf in ieder geval de restbetaling besparen en naar een andere accommodatie zoeken. Bonafide verhuurders zullen altijd reageren en je vragen serieus of zelfs enthousiast beantwoorden.
——————————————————————————————-
Op zoek naar een week of een weekendje weg?
Een vakantiehuisje in de zeeuwse natuur is de plek waar met familie en vrienden het leven gevierd wordt en waar de (klein)kinderen kennis maken met al het moois dat deze zeeuwse natuur te bieden heeft. Het is het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht langs de dijken, uitgestrekte polders en akkers. En er is van alles te beleven: wandel en fiets de mooiste routes over de bloemdijken, door polders en langs de Westerschelde. Ga vissen of gewoon heerlijk tot rust komen met een boek op een regenachtige dag.
Uniek vakantiehuisje
Met een vakantie in ons zeeuws natuurhuisje, bent u op een unieke locatie midden in de natuur. In dit huisje begint natuur bij de voordeur en heerst er rust, ruimte en vrijheid. Uniek is niet alleen de woning zelf, ontdek ook de diversiteit aan landschappen die Zeeland en in het bijzonder Zuid-Beveland rijk is. Zo is de vakantie in de zeeuwse natuur een hele belevenis.
Wij zijn ingericht om u een comfortabele vakantie te bezorgen.
Rust, ruimte en privacy
Sta oog in oog met moeder natuur,
Een vakantie in alle rust met ruimte en privacy. Kijk voor meer inspiratie op onze websites (zeelandvakantiewoning.nl en vakantiehuis.vdploeg.eu) of FB pagina.
Een verblijf in “vakantiewoning“Deltahof” is een hele mooie manier om Zeeland en Zuid-Beveland te leren kennen.
——————————————————————————————-
Wanneer herfstvakantie boeken?
Het is verstandig om de herfstvakantie ruim vooruit te boeken. Vooral als je met kinderen op vakantie wil kun je deze het beste nog vóór de zomer boeken. Dit omdat veel vakantiehuisjes in deze periode vaak al vol geboekt zijn als je tot het laatste moment wacht. Wil je jezelf dus garanderen van een herfstvakantie die volledig aan jouw wensen voldoet, probeer dan zo vroeg mogelijk te boeken voor deze periode! Kijk voor beschikbaarheid en prijzen op onze websites, zeelandvakantiewoning.nl of vakantiehuis.vdploeg.eu 
——————————————————————————————-
Weer en klimaat in Zeeland
In Zeeland geniet je van warme zomers, maar pas op: je kunt ook een flinke bui op je hoofd krijgen. Gelukkig trekt het daarna gauw open en kun je er weer op uit. De winters in Zeeland zijn zacht, de zomers aangenaam. In het vroege voorjaar zit je er al lekker warmpjes bij achter je vakantiehuisje. Ieder seizoen heeft zijn charmes en deze provincie is dan ook het hele jaar door leuk om te bezoeken.!
——————————————————————————————
Toeristenbelasting 2024  
Op vakantie in eigen land? Vaak betaal je dan een extra bedrag over je overnachtingsprijs: de toeristenbelasting. Gemeenten bepalen zelf of én hoeveel belasting ze heffen. Het gevolg is dat de hoogte van deze ‘overnachtingstoeslag’ lokaal sterk kan verschillen.
In de gemeente Borsele waar Ellewoutsdijk onder valt betaald u vanaf 2025 ook toeristen belasting !, €1,35 per overnachting. 
Benieuwd hoe hoog het tarief per gemeente is? Dat vind je terug in onderstaande kaart.
vakantiewoning deltahof
Stuur uw bericht
Kan ik u helpen?
Welkom bij vakantiehuis Deltahof.
Kunnen wij u ergens mee helpen?