workation
WORKATION: op vakantie om te werken.
Thuiswerkplek beu?  Boek een vakantiehuisje en krijg een boost.
Wat is een workation? En begrijpelijk, want het woord is nieuw.
 De naam zegt het eigenlijk al: workation is een combinatie van werk + vacation
Om de sleur van thuiswerken te doorbreken gaan steeds meer mensen op workation.
Je neemt geen vakantiedagen op, maar boekt wel een vakantiehuisje.
Een andere omgeving inspireert.
Het idee van een workation is dat je werkt in vakantiesferen. Het moet maar in je budget passen om hiervoor een vakantiehuisje te huren, maar er zijn  ook werkgevers die dit doen voor hun mensen. Hoeveel je werkt en hoe je dagindeling eruitziet, hangt af van het doel van je workation en wat voor werk je doet en dat verschilt per persoon. Je dagen zijn niet veel anders dan normale werkdagen, maar de omgeving wel, het water de natuur. Sluit je werkdag af met een wandeling langs de westerschelde terwijl de zon ondergaat. Dat geeft een vakantiegevoel.
Krijg een inspiratieboost.
Naast een vakantiegevoel kan een workation ervoor zorgen dat je productiviteit en creativiteit toenemen. Een andere omgeving schudt letterlijk je hersenen even door elkaar. Je neemt andere gewoontes aan en komt op nieuwe ideeën. Afgezonderd werken in een nieuwe omgeving was voor de coronacrisis al populair bij o.a. locatie-onafhankelijke ondernemers en schrijvers. Die luxe is met de komst van het thuiswerken voor een breder publiek bereikbaar. Nu is digitaal werken meer ingeburgerd. En wie valt het nu op dat je achtergrond er een weekje anders uitziet. Een workation is geen vakantie. Als je dat denkt krijg je niks gedaan.
Je to-dolijst afwerken.
Van tevoren een lijstje maken met wat je wil doen, schijf op wanneer je digitaal aanwezig moet zijn, bijvoorbeeld voor een videocall . De rest kan je er omheen plannen. Bedenk van tevoren wat het hoofddoel van je werkvakantie is. Zo kan je ook de ene dag al om vijf uur ‘s ochtends beginnen en de andere dag een paar uur gaan wandelen of fietsen en een avond doorwerken.
In vakantiewoning Deltahof is rust en ruimte en de mogelijkheden aanwezig voor een workation.
Een workation met o.a. voldoende werkruimte grote tafel goede stoel uitstekend wifi, de inspirerende omgeving en nieuwe energie krijg je er gratis bij!
Stuur uw bericht
Kan ik u helpen?
Welkom bij vakantiehuis Deltahof.
Kunnen wij u ergens mee helpen?