Bloemdijken Zuid-Beveland
Vakantiewoning Deltahof logo

Op de website van Dagattracties Zeeland vindt u de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken. Van dagje uit met de kids tot romantisch samen weg, van sportieve activiteit tot heerlijk ontspannen. Het kan allemaal in Zeeland en wij hebben al deze uitjes voor u in een handig overzicht gezet.

In het Landschapspark Borsele valt veel te beleven en te genieten. De ene dag beleef je de rust en de ruimte, wandelend of fietsend door het verblijfsgebied. De volgende dag trek je er op uit naar één van de attracties in het landschapspark.
Daarnaast biedt het gebied ook volop mogelijkheden om je heerlijk te ontspannen of gewoon eens een middagje te gaan shoppen.

Video over Landschapspark Borsele
Bekijk de De omgeving ook wel het Toscane van Zeeland genoemd.

gids2021
Digitalegids


Digitale Gids Landschapspark Borsele 2021. Een aangename ontdekking. 

Om landschapspark borsele te ontdekken en te beleven.
Blader hier door de toeristische gids………

Klompen koop je bij de klompenmaker in Heinkenszand die gaat voor kwaliteit. Klompen met een goede pasvorm en een goede afwerking. Wij maken de maten van 13 cm tot en met 31 cm Oplopend met een halve centimer.  

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!
Wandel midden in Zeeland door de tropen van Midden- en Zuid Amerika omringd door ’s werelds grootste en kleurigste vlinders, reptielen, tropische vogels en prachtige planten en bloemen. Alles is overdekt en rolstoelgeschikt.

Stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museuem en een orginele manier om de Zak van Zuid-Beveland met zijn polders met bloemdijken, boomgaarden, hollebolle weilandjes, kerkdorpen en boerderijen te bekijken. Op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en 2e klasse geniet je van een ontspannen treinreis in een authentieke stoomtrein.
En de fiets mag mee, zodat je onderweg eventueel uit kan stappen om de Zak van Zuid-Beveland verder te verkennen per fiets.

In het museum staat de relatief onbekende Slag om de Schelde centraal. De geallieerden probeerden destijds via de Schelde bij Antwerpen te komen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot en er vielen veel slachtoffers. Bij het museum is sinds april 2016 ook een Bevrijdingspark gerealiseerd. Het park is een weergave van Zeeland tijdens de oorlogsjaren, met bunkers, een brug en een noodkerk.

Dit museum is er voor alle leeftijden en is er speciaal voor liefhebbers van oude voertuigen.

Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg in Zeeland met het hele gezin. Onze grote binnen- en buitenspeeltuin bieden een hoop speelplezier voor de kids, terwijl ouders en opa en oma relaxen in ons gezellige restaurant waar we heerlijke originele (streek) gerechten serveren.

Mini Mundi 

 Reusachtig veel plezier… 
Ontdek de markante gebouwen van Walcheren in het miniatuurpark Miniatuur Walcheren. Beleef de verschillende attracties van het pretpark en de buitenspeeltuin! En leef je helemaal uit in het paviljoen met de indoorspeeltuin en 0-4 land.

Een uurtje bewegen of een compleet dagje uit, bij Omnium kan het allemaal en onder één dak.

Eindeloos spelen en lekker eten bij Speelpaleis Bambini!
In Speelpaleis Bambini kun je je helemaal uitleven. Maak een freefall vanaf de supersteile glijbaan, maak een supermooie sprong vanaf de jumptoren en klim en klauter eindeloos in onze mooie speelopstelling. In de zomermaanden kun je bij Speelpaleis Bambini ook buiten spelen op onze springkussens met waterpartijen. Dat is pas fun!

 Hollandse Hoeve Goes – De vierlinden
Het gebied heeft een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes en verschillende grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei. Ook is er een prachtig onderhouden kinderboerderij die beheerd wordt door de Gemeente Goes, verschillende dieren zijn hier te zien en te aaien.

 Fiets langs de mooiste plekjes in de Zak van Zuid-Beveland. Deze afwisselende fietsroute die deels langs knooppunten gaat, slingert door een lieflijk landschap van kronkeldijkjes, monumentale boerderijen, akkers, boomgaarden en langs het stoere Fort Ellewoutsdijk aan de Westerschelde.

Vogels kijken in de zak van Zuid-Beveland

 De Zak van Zuid-Beveland. De bloemdijken, de Zwikse Weel, de schorren van de Westerschelde en de nieuwe natuur bij de Westerschelde zijn absoluut een bezoek waard. En wat zo mooi is: ook niet vogelaars komen hier aan hun trekken. De vergezichten over de polders, de authentieke dorpjes en de gemoedelijke Zeeuwse sfeer staan garant voor een heerlijk dagje wandelen of fietsen door ‘De Zak’. En wie van vissen houdt kan er ook zijn hart ophalen: zoet water vissen in de inlandse welen en kreken en zout water vissen in de Westerschelde. Natuurbeleving alom dus.

Fietsen via de Fietsknooppunten met o.a. Bloemendijkjes in de Zak van Zuid-Beveland
Hou je van fietsen download dan via google of de appstore de Fietsnetwerk.nl fietsapp voor je smartphone.
De app brengt je eenvoudig vanaf je huidige locatie naar de dichtstbijzijnde route.

Ik lees zeeland  

Published on Jan 30, 2017  
Achtergronden, geschiedenis, toeristische Attracties en korte verhalen van verschillende schrijvers over Zeeland.

 GPS coordinaten:
51.3948251,3.8876842,1763
Kruising landinsweg en zeedijk, Baarland
Onderaan de dijk ter hoogte van de trap / camping scheldeoord

GPS coordinaten:
51°26’01.9″N 3°42’38.3″E
Parkeerplaats de kaloot, aan de Europaweg Zuid

Kijk voor meer informatie ook op www.zeelandvakantiewoning.eu